Ny museumsinspektør ansat

Museumsinspektør, Børn & Unge - hvad skal hun?

Børn og unge udgør en stor og vigtig del af Odense Bys Museers besøgende. I 2014 kom næsten 80.000 børn og unge under 18 år rundt på de forskellige museer enten som et led i undervisningen eller sammen med familie og venner. Men der er plads til mange flere børn og unge på museerne!

Mette Stauersbøl Mogensen

Derfor fik Odense Bys Museer i februar måned en børn & unge-inspektør, Mette Stauersbøl Mogensen, der nu skal sætte fokus på museernes formidling til børn og unge.

"For børn og unge er det ikke nok blot at se de udstillede genstande. De skal inddrages og opleve historien, så de også føler ejerskab med deres egen kulturarv og derigennem forstår det samfund, de vokser op i og er en del af. Det kræver derfor en særlig indsats, når vi som museer skal kunne formidle kulturarven til børn og unge", fortæller Mette Stauersbøl Mogensen.

En andet vigtig opgave bliver at revidere museernes undervisningstilbud, så de lever op til de nye mål, der er kommet med Folkeskolereformen, og ikke mindst åbne museet op for de nye samarbejdsmuligheder, der er kommet med den åbne skole.