Årets Bedste Bogarbejde 2015 på Mediemuseet

Mediemuseet præsenterer indtil 1. november årets smukkeste bøger i en udstilling, der også gør læsning til en sansende og sanselig oplevelse.

Bøger kan være smukke i sig selv. De kan være udtryk for godt håndværk og stærke faglige traditioner. De kan være grafiske eller tekniske eksperimenter. De kan være mursten lavet af tyndt bibelpapir. Eller de kan være fjerlette med få ord og tykke sider. Men bøger er også smukke i brug. De er smukke med deres æselører, deres brækkede rygge, deres håndskrevne noter og understregninger med blyant. De er smukke, når de læses på stranden eller i toget, mens man står på hovedet eller spiser morgenmad.

Bøger som kunstværker
Hvert år præmierer Forening for Boghaandværk det forgangne års smukkeste bogudgivelser. Med udstillingen Årets Bedste Bogarbejde 2015 hylder Mediemuseet det gode håndværk og de stærke faglige traditioner. Men også bogen både som et smukt objekt og som smuk i brug. Derfor bliver de 28 udvalgte bøger præsenteret i en ny og anderledes opsætning i samarbejde med studerende fra Det Fynske Kunstakademi, Oscar Yran og Jonas Hansen, der har designet en række "læsemøbler".

Sansende læsning
Museumsinspektør Lise Kapper fortæller: "Mediemuseet vil gerne skabe et rum for de besøgendes oplevelse af bogen som bog og bogen som indhold. Vi har derfor skabt nogle møbler, der tematisk relaterer sig til årets udvalg af bøger, og som får kroppen med i læseoplevelsen. Så vi vil gerne opfordre publikum til at hvile sig i chaiselongen med skønlitteratur og kunstbøger, klatre på opdagelsesmøblet og glæde sig over børnebøger, stå ret ved prædikestolen og nyde de monumentale værker og i det hele taget bruge bøgerne i udstillingen".

Også bogbindingens ædle, men uddøende kunst præsenteres med otte smukke, håndindbundne bind - disse er dog som unikaværker kun til beskuelse.