Hatten af for Maderup Vindmølle

Netop som højsæsonen i Den Fynske Landsby skulle til at begynde, tog en stor mobilkran plads på marken mellem Vandmøllen og Vindmøllen. Den skulle løfte vindmøllens hat af som første skridt i en større restaurering, der finder sted netop nu.

Da hatten var vel nede på jorden, blev stråtaget pillet af og et stillads sat op, så møllebyggerne midt i august kunne gå i gang med selve restaureringsarbejdets første del. Det indebærer blandt andet udskiftning af højbenene, der er den bærende konstruktion.

Fra jord til bord
Målet med restaureringsprojektet er at gøre Maderup Vindmølle funktionsdygtig igen, så vi om nogle år kan tilbyde gæsterne fortællingen om kornets fulde vej. Lige fra det bliver sået på marken, til det sættes på bordet som nybagt brød. Som det er nu, mangler vi det vigtige led, der omhandler hvordan kornet males til mel. Samtidig vil en velfungerende mølle medvirke til et vigtigt - og højaktuelt - fokus på energi og energiforbrug. Det gælder såvel fortiden som i dag.

Første fase af restaureringsprojektet er finansieret gennem bevillinger fra Augustinusfonden og Aslaug og Carl Friis' Legat, og vi er fondene meget taknemmelige for deres bidrag. Projektets næste tre faser er endnu ikke finansieret.

Læs mere om projektet.

Tilbage til nyt om Odense Bys Museer