Møntergården har fået orm

Ormen WORM er maskot for Møntergårdens kommende kulturhistoriske børneunivers. Den kan beundres på den farvestrålende street art væg, der blev skabt, da byggeriet af et nyt historisk univers for 4-11 årige børn blev officielt markeret.

En flok børn fra H.C. Andersen Skolen i Vollsmose hjalp by- og kulturrådmand Jane Jegind med det "første spadestik" til det nye børnemuseum. Her blev de indre gårdrum på Møntergården forvandlet til en farverig street art happening, da eleverne iført spraydåser, under ledelse af street art kunstner Emilia Rubæk Holm, farvelagde en 19 meter lang væg. Også Jane Jegind gik i gang med udsmykningen, der markerede igangsættelsen af et 15 mio. kr. unikt kulturhistorisk formidlingsunivers for børn.

Samarbejde med børn fra H.C. Andersen Skolen
Street art malerarbejdet var ikke det eneste, som eleverne fra H.C. Andersen Skolen hjalp til med på Møntergården. I løbet af foråret har museerne haft besøg af to grupper af elever fra forårs-SFO'en og 4.-5. klasse. Som en del af det nye tiltag "den åbne skole", har de udskiftet den almindelige undervisning med workshops på Møntergården. For nogle af eleverne har det været deres første tætte møde med museumsverdenen og de historiske genstande.

Funktionen forklarer fortiden
Under foreløbig fire workshops er de kommet med deres forslag både til den perfekte børneudstilling og hvordan de tænker, at man bedst formidler museumsgenstande til børn. - En af de vigtigste ting, vi har lært af børnene er, at alle genstande skal udstilles i en kontekst, fortæller børn- og ungeinspektør Mette Stauersbøl Mogensen, Odense Bys Museer. Flintøkser er bare underlige sten. Først når vi forklarer, hvor skaftet har siddet kan børnene forestille sig fortiden. Det har været en utrolig spændende proces for alle - børnene er blevet lidt klogere på kulturhistorien, og museet er blevet klogere på, hvordan kulturhistorien skal formidles til børn.

Der er ikke sat en endelig dato for, hvornår det nye børneunivers, der ligger over for den nye udstillingsbygning på Møntergården, kan tages i brug, men om alt går vel bliver det inden for 1½ år. Det flotte street art kunstværk og ormen WORM kan ses af alle i løbet af det næste halve år, mens renoveringen af det gamle bindingsværkshus står på.

Tilbage til Nyt fra Odense Bys Museer