Japansk stjernearkitekt skal bygge museum til H.C. Andersen i Odense

02. april 2016

Det er et verdensnavn, som står klar i kulissen til at bygge et nytænkt, eventyrligt H.C. Andersens Hus, såfremt Odense Kommune får finansieringen på plads. Japanske Kengo Kuma har fået stjernestatus igennem en lang række projekter der på én gang er markante og underspillede. Går alt efter planen åbner Kengo Kuma både det olympiske stadium i Tokyo og H.C. Andersens Hus i Odense i 2020

På H.C. Andersens 211 års fødselsdag afslørede Odense Kommune planerne for eventyrforfatterens fremtid i Odense. I samarbejde med det danske arkitektfirma Cornelius + Vöge og landskabsarkitektfirma MASU Planning har Kengo Kuma and Associates vundet projektkonkurrencen om at tegne et nytænkt H.C. Andersens Hus, der skal sætte eventyrene i centrum for museumsoplevelsen. Kengo Kuma vandt foran stærke internationale navne som Barozzi Veiga og Snøhetta samt ikke mindst danske BIG - Bjarke Ingels Group, der var med i opløbet til det sidste.

Med afsløringen af vinderprojektet afsluttes også det samlede konkurrenceforløb. Derved kan arbejdet med at tilvejebringe finansiering nu gå ind i sin sidste fase. Finansieringen forventes på plads i løbet af 2016.

Læs hele pressemeddelelsen her: klik