Barndomshjemmets have

I Munkemøllestræde ligger H.C. Andersens Barndomshjem, hvor Andersen boede, fra han var to, til han var fjorten år gammel.

I de senere år har det lille museum oplevet en kraftig stigning i antal besøg, bl.a. på grund af en fællesbillet med H.C. Andersens Hus og en fodsporsrute, der leder H.C. Andersen-interesserede rundt i Odense til de mange steder med relation til eventyrforfatteren.

Etablering af ny have
Med til barndomshjemmet hører en lille have, gemt bag museet med mure til alle sider. Det har i flere år været et ønske at udvikle denne have fra at være en græsplæne med omkransende blomsterbed til at være en lille oase - en fortættet andersensk blomsteroplevelse, der sætter et flot og afslappende punktum for museumsbesøget.

En smuk haveoplevelse i vente
Med erfaring fra Sanderumgaards Romantiske Have var landskabsarkitekt Charlotte Skibsted et oplagt valg til projektet. Med hendes plan i hånden og et plantevalg fundet i eventyrene og i Andersens liv og tid kunne vi gå i gang med at etablere den nye have i løbet af efteråret. Endnu er det bart og kun på vej, men snart kommer solen og planterne, og vores mange gæster vil kunne glæde sig over en helt ny og stærk haveoplevelse i det lille museum.