Fortællinger om Odense - før og nu

Det nye Odense skyder frem i centrum, men det gjorde det også for flere hundrede år siden.
Vestergade, 1909

Mange fællesskaber har sat deres præg på Odense, der gennem tiden har været karakteriseret som både adelens, håndværkernes, etatsrådenes og industriens by. Nu, hvor industrien forsvinder, og bybilledet forandres, diskuterer vi igen, hvad der er byens særlige karakteristika, og hvad der kendetegner det særligt odenseanske. Denne debat vil Odense Bys Museer gerne bidrage til.

Lad byen fortælle
Et nyt projekt vil i det kommende år stille skarpt på fortællingerne om byen fra renæssance og frem til etableringen af den moderne industriby. For hvad var fortællingen om den by, der gik forud for industrien? Og hvordan oplevedes byen af odenseanere såvel som af fremmede på gennemrejse?

Byens særlige rum
Projektet vil gennem ny forskning fortælle historierne om, hvordan forskellige sociale grupper igennem tiden har iscenesat bestemte rum i byen, og hvordan oplevelsen af byen har ændret sig over tid i takt med byrummenes forandring. Projektet, som allerede er godt i gang, løber frem til sommeren 2016, og deltagerne er Per Seesko, ph.d. i historie og museumsinspektør Camilla Schjerning.