Arkæolog for en dag

I den sidste uge af sommerferien (uge 31) byder Møntergården på arkæologi i børnehøjde.

Her kan børnene lege fortidsdetektiver og lære, hvordan en ægte middelalderarkæolog arbejder. De får udleveret en klump jord, der skal undersøges for ting fra middelalderen - hvad mon der dukker frem? Knogler - men fra hvilket dyr? Skår fra en krukke - men hvad har den været brugt til? Spørgsmålene er mange, og børnene skal selv give svarene.

Dyk ned i udgravningen
Som ægte arkæologer skal børnene rense tingene, undersøge dem, fotografere dem og meget mere. De skal udfylde en vigtig rapport og arbejder med pensel og hvide handsker. Og lønnen bliver udbetalt i klingende middelaldermønt. Udover at arbejde i arkæologens værksted, får børnene også en rundvisning i museets middelalderudstilling og den arkæologiske udgravning på Thomas B. Thriges Gade.