Odenses historie på to hjul

Odense Bys Museer har netop lanceret to historiske cykelruter på 3-10 km, hvor pedalkraften og en cykelguide med bykort giver en masse viden undervejs.

De historiske cykelruter opleves på egen hånd med en spændende cykelguide som supplement. "Det tidlige Odense" er en tour de force i Odenses kulturlandskab fra år 900 og frem til i dag. Her får man et sus af vikingetidens vildskab, middelalderens klostre og fordums magt og pragt. "H.C. Andersen" er en mageløs tur gennem eventyrdigterens barndom og tidlige ungdom i fødebyen.

Så ta'r vi cyklerne frem
Historien opleves på to hjul ved at bruge de detaljerede cykelguides med bykort, angivelse af cykelstier og historiske oplysninger. De er i et praktisk lommeformat og kan købes på museerne, VisitOdense og i webshoppen for 20 kr. Guiden angiver dog ikke nogle faste ruter. Man bestemmer selv, hvor man vil cykle hen, i hvilket tempo, og hvilke steder, man vil udforske. De historiske cykelruter foregår på egen hånd, og friheden til selv at vælge er et bærende element. Odenseanerne kan vælge at benytte deres egne cykler. Alle andre kan vælge at benytte én af de 120 bycykler, som stilles til rådighed af Odense Kommune.

Aktive kulturoplevelser
Man kan vælge at cykle alene, sammen med venner eller gøre cykelruten til en familieudflugt med picnickurv og tæppe. Alfa og omega er, at de to historiske cykelruter er aktive kulturoplevelser, hvor man er tæt på naturen, får masser af frisk luft, vind i håret og mulighed for at udforske byens historie. Oplevelserne ligger som perler på en snor og strækker sig fra centrum til Den Fynske Landsby, over Bolbro bakke og ud til Odins Bro.