En have fra Andersens eventyr

I disse dage vokser en hemmelig, eventyrlig have frem - omkranset af mure til alle sider og gemt bag H.C. Andersens Barndomshjem i Munkemøllestræde.

Andersen havde ikke selv have som barn. I stedet måtte han lade den vokse frem i sine eventyr. Nu vokser blomsterne fra hans eventyr og de mange historiske sorter ud af bøgerne og ind i haven bag barndomshjemmet. Den nyanlagte have er blevet til i et samarbejde mellem museet og landskabsarkitekt Charlotte Skibsted, der bl.a. tidligere har lavet Sanderumgaards Romantiske Have.

Et grønt åndehul midt i Odense
Haven kan besøges året igennem ved at løse billet til det lille museum. Museet fejrer årets blomsterfestival med gratis adgang til både barndomshjem og have under hele festivalen.