Det hele begyndte i Odense

På HistoriskAtlas.dk finder man Danmarks største gratis samling af lokalhistorisk viden.

Hjemmesiden er netop blevet relanceret med en lang række nye funktioner og et endnu mere brugervenligt design. Den nye udgave blev åbnet af en meget interesseret kultur- og kirkeminister Bertel Haarder, der straks gik i gang med at udforske sin egen slægts historie. Han blev begejstret for hjemmesidens funktion som interaktivt kort med lokalhistoriske begivenheder, steder og personer beskrevet i ord og billeder samt mere end 100 sjældne historiske kort. Og han kom meget længere i sin slægtsforskning, end han havde regnet med.

Inspireret i USA
Odense Bys Museer var også til stede ved den officielle åbning. Hele ideen bag HistoriskAtlas.dk er nemlig undfanget hos os for mere end 10 år siden. Det hele begyndte med en inspirerende studietur i USA, hvor museumschefen noterede sig, at amerikanerne var ellevilde med gamle atlas og kort. Tilbage i Odense fortalte han om denne betragtning og satte gang i udviklingen af digitale versioner af gamle, historiske kort, som blev kombineret med lokalhistorisk viden. Allerede efter få år blev der skabt en lokal formidlingsplatform i form af kort over Odense centrum, der gav brugeren en virtuel vandring i den gamle bydel. I dag er HistoriskAtlas.dk landsdækkende og tilbyder lokalhistorisk viden direkte på mobilen, tabletten eller pc'en - ganske gratis.