Fra jord til skrivebord

I marts holdt Odense Bys Museer åben udgravning i teltet på Thomas B. Thriges Gade

Tilstrømningen var overvældende - ikke færre end 1350 interesserede gæster lagde vejen forbi udgravningen i løbet af ca. 3 timer en lørdag formiddag for at høre arkæologer og antropologer fortælle om middelalderens skeletter, bispegården og gildehuset.

Udgravning under åben himmel
Nu gentager vi succesen på Forskningens Døgn, som finder sted lørdag den 30. april fra 10-15. Denne dag er der igen åben udgravning, hvor arkæologerne arbejder og fortæller om de sidste nye fund fra Odenses middelalder. I modsætning til sidst foregår udgravningen under åben himmel, så husk fornuftigt fodtøj og tøj, der passer til vejret.

Forskning og foredrag
I forbindelse med udgravningen vil der være arbejdende værksteder, hvor museets konservatorer samt forskere fra Moesgård Museum viser eksempler på deres arbejde med bl.a. skeletterne fra udgravningen på Albani Kirkegård. I den røde infoboks ved Fisketorvet vil der i løbet af dagen være korte foredrag om det forskningsarbejde, som er affødt af de seneste års udgravninger i Odenses middelalderby. Dette sker under overskriften "Fra jord til skrivebord", og man vil kunne høre om, hvordan de arkæologiske fund gennem forskning og ph.d.-projekter bliver til ny viden om bl.a. "Odenses opståen" og "Livet i byen".

Noget for enhver
Der er altså gode muligheder for et spændende besøg hos arkæologer og konservatorer - hvad enten man vil se, hvad udgravningen frembringer af nye fund, eller man vil dykke ned i det forskningsarbejde, som foregår bag museets og universitetets mure.