Eventyrforfatterens 211 års fødselsdag

H.C. Andersens fødselsdag fejres på hele dagen den 2. april i H.C. Andersens Hus.

Det er ikke mange forundt at få fejret sin 211 års fødselsdag. I H.C. Andersens Hus fejres eventyrforfatteren med manér fra morgen til midnat med en række forskellige arrangementer. Der er gratis entré i hele åbningstiden.

H.C. Andersen i børnehøjde
Fra kl. 10-13 er det mest for børn. H.C. Andersen var en meget høj mand, men museets omvisere har sørget for at lave en helt speciel tur igennem museet, der får ham ned i børnehøjde. Det sker hvert 20. minut med afgang fra museets foyer. Og for at det hele ikke bare er sjov og ballade, vil der også være saft og kage. Når du bliver træt af det, kan du fortsætte legen i Børnekulturhuset Fyrtøjet, der også fejrer dagen med gratis entré.

H.C. Andersens Hjælp
Kl. 13-14 gælder det digterens eget indstiftede legat "H.C. Andersens Hjælp". I sit testamente fra 1860 indsatte H.C. Andersen som den første bestemmelse, at legatet "H.C. Andersens Hjælp" efter hans død skulle oprettes af hans pengemidler med det formål at understøtte en flittig skoledreng til "Hjælp og Opmuntring". Tilsvarende uddeles "H.C. Andersens Fonds Legat" til en flittig skolepige i Odense.

I år byder legatuddelingen bl.a. på underholdende indslag i form af historiefortæller Lise Marie Nedergaard, duoen SPILLEMAND! og skuespiller Birgitte Bruun.

Arrangementet varer en times tid og efterfølgende byder museet på et glas og lidt mundgodt.

Andersen meets PHONO: The Eternal Magic of Form
Kl. 20-24 indtager den elektroniske musikfestival PHONO H.C. Andersens Hus og skaber en alternativ fødseldagsfest i samarbejde med museet. Arrangementet kan bedst beskrives som en transcendental rejse, der er et sted midt imellem koncert, udstilling og projektion.

Mindehallens kuppelhvælving danner lærred for projektioner, der fokuserer på formers tilblivelse og opløsning. Det sker til musikken fra to ambient-electronica kunstnere: Internazionale byder på romantiske synth-melodier i møder med larmende field recordings og industrielle elementer i et projekt som forener lyddesign og komposition. I Grøn's smukke og sfæriske univers er netop mødet mellem optagelser og synthesizere omdrejningspunket for et musikalsk udtryk som balancerer mellem det skrøbelige og kraftfulde med en nærmest filmisk dramatik.

Der vil være gratis entré og velkomstdrink.