Frivillig i Børnenes Baggård

31. august 2017

Der venter masser af gode oplevelser til alle, der vil være frivillige medarbejdere i Børnenes Baggård på Møntergården.

Børnenes Baggård åbnede i april måned og er blevet en stor succes. Så stor, at man nu har brug for frivillige, der har lyst til at være med til at formidle 1800-tallets byhistorie gennem arbejdet i snedkerværkstedet, køkkenet, den fine stue og baggården. En formidling, der vel og mærke skal være i børnehøjde.

På børnenes præmisser

Som frivillig i Børnenes Baggård får man til opgave at hjælpe børnene med eksempelvis at bygge små træskibe på gammeldags manér, bage pandekager på brændeovnskomfuret eller hækle og brodere i den fine stue. Samtidig skal man være god til at have med børn at gøre. Derfor åbner Møntergården op for, at man kan blive frivillig sammen med sit barn eller barnebarn og på den måde sikre, at aktiviteterne og dialogen er på børnenes præmisser.

Frivillig Paa Boernemuseet2

Skru tiden tilbage

De frivillige skal levendegøre historien og tale med museets gæster om de forskellige ting, der foregår i den nye del af børnemuseet på Møntergåden. De er også velkomne til blot at hjælpe til med at sy eller reparere ting bag kulisserne. Det kan bl.a. være reparation af 1800-tals kjoler, små snedkeropgaver osv. Børnenes Baggård er et mini bymiljø anno 1890-erne med høns, vandpumpe, udklædningstøj og andet sjovt - og alt må røres og prøves. Her kan børnene gå på opdagelse i snedkerværkstedet, lejligheden på 1. sal og baggården og opleve, hvordan børn levede i byen i gamle dage.

Er det noget for dig?

Børnenes Baggård holder informationsmøde for alle, der er interesserede i at blive frivillig medarbejder. Mødet afholdes onsdag 27. september kl. 16.30 -18.00 på Møntergården, Overgade 48. På mødet byder museet på en kop kaffe og kage og fortæller mere om, hvad arbejdet vil indebære for de kommende frivillige medarbejdere. Informationsmødet sluttes af med en tur rundt i Børnenes Baggård.

Alle er velkomne, og tilmelding skal ske på museum@odense.dk