H.C. Andersens Hus er lukket

02. november 2017

Tirsdag d. 31. oktober var sidste åbningsdag i H.C. Andersens Hus, som vi kender det i dag.

Det nye H.C. Andersens Hus

Det var dermed sidste chance for at opleve den tematisk og biografisk opbyggede udstilling, inden den afløses af et nyt eventyrhus, der bygges færdigt over de næste tre år.

Museum med sanseindtryk
Et nyt eventyrligt H.C. Andersens Hus er på vej, tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma. Det bliver en oplevelse for alle sanser, når man som gæst i 2020 kan gå ind i et fantasifuldt og fabulerende eventyrhus i Odense, hvor der løbende bliver tilbudt nye indtryk og fortællinger. Det ikoniske gule hus på hjørnet af Hans Jensens Stræde og den kuppelformede mindehal vil blive integreret i det ny H.C. Andersens Hus, mens de forskellige tilbygninger erstattes af en ny eventyrlig enhed. Huset giver desuden mulighed for at smelte H.C. Andersens Hus og Børnekulturhuset Fyrtøjet sammen til et helt nyt univers. Et univers der for en stor dels vedkommende kommer til at ligge under jorden og et univers, der samtidig vender helt op og ned på den Lotzes Have, der kendes i dag, og som udvides hen over den lukkede Thomas B. Thriges Gade.

Mens vi venter på det nye

De mange turister og H.C. Andersen interesserede skal naturligvis ikke gå forgæves til et lukket museum. Derfor etableres et midlertidigt H.C. Andersen Museum, der åbner 20. januar 2018 i Claus Bergs Gade 11 - midt i H.C. Andersen Kvarteret tæt på digterens fødehjem, som museets gæster vil have mulighed for at besøge i store dele af overgangsperioden. Det midlertidige museum vil visuelt fremstå som en inspirerende leg med form og farver samt lys og skygge, der favner digterens univers på en helt unik måde. Den vil give de besøgende et spændende indblik i Andersens liv gennem en række nedslagspunkter, der kobles til digterens kunst, og H.C. Andersens egen papirklipskunst vil være det bærende element i museets gennemgående udtryk.

Et godt tilbud til gæsterne
Fra den 20. januar 2018 kan man besøge hele fem eventyrlige attraktioner i Odense på bare én billet: 5 i 1-billetten, der kommer til at koste 110 kr (125 kr. i højsæsonen). Billetten er en nøgle til H.C. Andersens liv og opvækst i hans hjemby. Med denne billet i hånden åbnes dørene til det midlertidige H.C. Andersen Museum, til fødehjemmet og til digterens barndomshjem i Munkemøllestræde samt til Møntergården og børnekulturhuset Fyrtøjet i Nyborgladen. Samlet set giver de fem museer et unikt indblik i Andersens samtid og hans eventyrlige forfatterskab.