Dramaet om Marie Henriques' billedbog slutter lykkeligt

27. juni 2017

Dramaet om Marie Henriques’ billedbog har fået en lykkelig udgang. I hvert fald når man ser det med Odense Bys Museers øjne.

Efter en nervepirrende auktion hos Bruun Rasmussen den 30. maj, måtte vi give afkald på H.C. Andersens enestående billedbog til en ukendt, udenlandsk køber. Vedkommende ønskede dog at føre det unikke værk ud af landet, og derfor har Kulturværdiudvalget pr. 27. juli nedlagt forbud mod udførsel for at sikre, at Danmark ikke mister en vigtig og betydningsfuld kulturværdi til udlandet. Udvalget har også bestemt, at billedbogen skal gives til H.C. Andersens Hus.

Vi er overvældet af glæde og planlægger at udstille det fantastisk smukke værk allerede fra august, så alle kan glæde sig over den fornemme billedbog med den dramatiske historie.

Samtidig er vi meget taknemmelige for den store hjælp fra Augustinus Fonden, der har gjort det muligt at følge forbuddet op med et købstilbud, som den udenlandske køber har accepteret. Det betyder, at én af hovedattraktionerne i det nye H.C. Andersen museum er endegyldigt på plads, og vi er allerede i gang med at udvikle ideer til, hvordan den originale billedbog fra 1869 skal integreres i 2020-udgaven af Andersens eventyrlige univers. Det bliver mageløst.