Japans Kronprins Naruhito besøger H.C. Andersens Hus

19. juni 2017

Japans kronprins Naruhito besøger H.C. Andersens Hus

I dag har H.C. Andersens Hus haft fornemt besøg af Hans Kejserlige Højhed Kronprins Naruhito.

Kronprinsen var inde i museets originale Nyhavnsstue ligesom hans far, kejser Akihito, var det for 19 år siden, da han gæstede Odense sammen med kejserinden. I år kunne Kronprins Naruhito  - og det store opbud af japanske medier - glæde sig over, at der snart skyder et nyt, eventyrligt H.C. Andersen Hus op, der er skabt af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Og alle kunne glæde sig over, at det i år er 150 år siden, at Danmark og Japan optog diplomatiske forbindelser. Der er netop anledningen til det royale visit i Odense samt anledning til, at Odense Bys Museer sender en stor H.C. Andersen udstilling afsted, der skal rundt til fem japanske byer. Det kulturelle samarbejde blomstrer stadig efter 150 år.

I Nyhavnsstuen kiggede Hans Kejserlige Højhed Kronprins Naruhito bl.a. i den første japanske udgave af Andersens eventyr "Kejserens nye klæder", 1888.