Drama om Marie Henriques Billedbog

31. maj 2017

Tirsdag den 30. maj var en dramatisk dag for Odense Bys Museer. Kl. 17 var en enestående billedbog af H.C. Andersen under hammeren ved Bruun-Rasmussens Auktionshus i København. En helt unik billedbog på 184 sider, som digteren gav til den lille pige, Marie Henriques (1866-1944), på hendes 3-års fødselsdag i 1869.

Det er et klenodie, som kun findes i ét originalt eksemplar, og det er et pragteksempel på H.C. Andersens enorme og helt unikke fortællerevne - både med pen og saks. Derfor var Odense Bys Museer naturligvis tilstede under den nervepirrende budgivning på Bredgade-auktionen for at sikre den sjældne billedbog til H.C. Andersens Hus.

Marie Henriques Billedbog_2

Interessen fra ind- og udland var overmåde stor, og desværre måtte vi til sidst strække våben, da buddene kom op i en størrelsesorden, hvor kun liebhavere med en anseelig formue kan være med. Billedbogen gik til en ukendt udlænding for 3, 77 mio. kr. inkl. moms og salær.

I nederlagets stund kan vi trøste os med, at det er positivt, at udlandet vil give så mange penge for gamle H.C. Andersen ting. Det viser, at det ikke kun er museet i Odense, der synes, at Andersens ting er fantastiske.

Fyens Stiftstidende dækkede dramae_klik og læs mere