Gotikkens H.C. Andersen - en unik koncert

Med musiknumre komponeret specielt til lejligheden og med udgangspunkt i specifikke eventyr af H.C. Andersen belyses og illustreres de mørke og gotiske sider i forfatterskabet i en unik koncert skabt af musikeren Ras Bolding.
Ras Bolding

Outsideren Andersen
Mange kender H.C. Andersen som børnenes eventyrforfatter, hvad han så sandelig også var, men han var andet og mere end den hyggelige onkel med den høje hat. Flere af Andersens eventyr og fortællinger rummer et mørke med rod i forfatterens egen position som outsider og særling. Et mørke, som, ifølge koncertens skaber Ras Bolding, alt for ofte overses, når Disneys nuttede illustrationer tager over og tvinger en lykkelig slutning ud af hvad som helst.

Fire mørke fortællinger
Koncerten tager udgangspunkt i mødet mellem fire af Andersens mere mørke fortællinger - Skyggen, Historien om en moder, Den lille havfrue, Snedronningen - og musikalske udtryk som goth, synth, electronica for at præsentere Andersen på en ny måde. Dog samtidig på en måde, der udviser respekt for alvoren i de udvalgte fortællinger.

Tag på elektronisk rejse i Mindehallen
Koncerten finder sted i Mindehallen i H.C. Andersen Hus 24. - 26. august og varer ca. 45 minutter. Begivenheden er gratis og arrangeret i samarbejde med H.C. Andersen Festivals.