OFF17 - i uge 35 er Mediemuseet helt OFF!

I forbindelse med Odense Internationale Filmfestival, der løber af stablen i uge 35, er Mediemuseet fyldt med spændende tilbud, og når først entreen er betalt, er det ganske gratis at deltage i festlighederne.

Retrogaming på Commodore 64
Det Mediearkæologiske Laboratorium er i ugens anledning blevet til et Spillaboratorium. Udover at spille på den klassiske Commodore 64, der er fast inventar i laboratoriet, vil man også kunne afprøve nogle af de tidlige konsolspil som Pong, NES og Sega Mega Drive. Også de håndholdte varianter bliver gravet frem fra gemmerne. Så der er dømt retrogaming på Mediemuseet fra tirsdag den 29. august til og med søndag den 3. september.

Spændende symposium
Torsdag den 31. august kl. 14-17 indbyder Mediemuseet til symposiet På TVÆRS, der lader forskere, producenter og publikum undersøge fænomenet tværmedialitet og diskutere mediernes moderne fortælleformer. Tværmedialitet er blevet et buzzword blandt filmverdenens teoretikere og praktikere i en tid, hvor nye medier udvider fortællinger over flere platforme, involverer brugerne og udfordrer klassiske fremstillingsformer. Men hvordan udfolder historierne sig egentlig på tværs af medieformer og medieplatforme? Hvor meget kan man udvide fortællingen uden at gentage den? Og kan man udfordre publikums forventninger til "den gode historie"? Symposiet afholdes i Brandts' auditorium, og deltagelse er gratis. Billetter kan bookes på OFF17 hjemmesiden.

Populært hos skolerne
Endelig vil Mediemuseet i løbet af ugen også få besøg af en række skoleklassser, der vil deltage i et undervisningsforløb om tværmedialitet, Medier på kryds og tværs. Desværre er der ikke flere ledige pladser til dette tilbud - skoleforløbene blev udsolgt meget hurtigt, da programmet blev offentliggjort.