Sensommeren summer i Landsbyen

Sensommeren byder på mange spændende aktivitetsdage i Den Fynske Landsby. Levende Historie med formidlerne i historiske dragter er i fuld vigør alle dage indtil den 31. august. Den sidste weekend i august er der både Knipledag, Hørdag og Søndagsvandring.

Kniplekunst - dengang og nu
På Knipledagen den 26. august har vi besøg af kniplepiger fra Knipling Danmark, som sammen med Landsbyens kniplepiger viser de fineste kniplinger, der var traditionelle for 1800-tallet samt nyere former for knipling.

Hørrens rejse fra blomst til lærred
Søndag den 27. august er der Hørdag. Her viser hørgruppen bearbejdningen af hørren, og fortæller om det store arbejde, som resulterer i så mange nyttige stykker beklædning. Samme dag er der mulighed for at komme på søndagsvandring kl. 11 sammen med tømrer Nikolaj Halck Krause. På vandringen fortæller han alt om Den Fynske Landsby, et frilandsmuseum anno 2017.

Smag på vores hjemmebryg
Landsbyen rykker ind i byens centrum den 2. september og deltager i Øllets Dag. På pladsen ved Amfiscenen kan man møde ølbryggeren og smage Landsbyens hjemmebryggede øl, som på mange måder skiller sig ud fra det øl, vi køber på flasker i dag.

Arbejdsheste i marken
Landsbyens marker pløjes og gøres klar til næste års afgrøde. Efterårspløjningen af markerne kan opleves søndag den 17. september, hvor der arbejdes med flere spand heste på markerne. Et flot og sjældent syn, da det meste i dag foregår med motorkraft. Det er også muligt at komme en tur rundt i Landsbyen med hestevogn.

Tag med til gilde
Søndag den 24. september holdes der Gildedag i Landsbyen. Det er en dag med fokus på de tilbagevendende arbejdsgange, som ofte blev løst i fællesskab - f.eks. Kartegilder, Humlegilder eller andre former for gilder. Samme dag er der også mulighed for at komme på en søndagsvandring med overinspektør Anders Myrtue fra kl. 11.

Æbler til alle formål
Vi starter oktober med en Æbledag, hvor alt er i æblets tegn. Der vil være æblelege, vi laver æblemost, og ulden farves med æbleblade. Det er også muligt at komme på en vandring med Landsbyens gartner og høre om de gamle æblesorter.

Husk: Efterårsferien byder på mange børneaktiviteter fra den 16. til den 20. oktober.