Se filmen om det nye H.C. Andersens Hus

Gå på Facebook og se filmen på hcandersenmuseum. Hør den anerkendte japanske arkitekts designfilosofi bag arkitekturen og glæd dig til det nye museum, der bliver helt i Andersens ånd.

Det nye H.C. Andersens Hus designes af det verdensberømte japanske arkitektfirma Kengo Kuma & Associates. Kengo Kuma var selv til stede ved præsentationen i Odense sammen med repræsentanter fra Event Communications, der står for indholdsdesignet i museet.

Ligesom Andersens eventyr
Kengo Kuma er en prisbelønnet, japansk arkitekt, som har stået bag utallige bygninger og museer i Japan og i resten af verden. Selv er han meget glad for at skulle gennemføre sit vinderprojekt i Odense:

"Jeg er lykkelig for at få lov til at arbejde med en så ikonisk figur som Andersen, som betød rigtig meget for mig, da jeg voksede op. I hans eventyr fandt jeg noget af den magi og den begejstring, som hele livet har været en del af min drivkraft, og her får jeg tilmed lov til at bringe mit indre barn ind i projektet. Tænk at bygge et nyt museum, der er mere havfrue, grim ælling og store hundeøjne end gamle dokumenter."

Foruden at stå for designet af H.C. Andersens Hus i Odense skal Kengo Kuma & Associates også tegne det nye olympiske stadion i Tokyo.

Fondene bag det nye hus
A.P. Møller Fonden er den største bidragsyder til realiseringen af det nye hus, og donerer 225 millioner kroner til det prestigefyldte byggeri. Desuden bidrager Augustinus Fonden med 20 millioner og Odense Kommune med 60 millioner kroner. Det nye H.C. Andersens Hus forventes at stå færdigt i 2020.