Histo- hva´ for noget?

Nu får Møntergården et helt nyt børnemuseum med masser af aktiviteter for nysgerrige og videbegærlige børn. Det hedder "Histotoriet" og er beliggende i ét af Møntergårdens gamle, stemningsfulde huse.

Histotoriet åbner til vinterferien den 11. februar kl. 10.30 med et brag af en fest.

Oplev Sigurds Danmarkshistorie
Kom og vær med til at fejre åbningen af HISTOTORIET - Møntergårdens helt nye, finurlige og lærerige udstilling for nysgerrige børn i alderen 4-11 år. Sigurd Barrett skyder festen igang med sit helt nye show om Danmarkshistorien. Vi byder på kæmpe arkæolog-kage til de første 400 fremmødte, gratis kaffe eller saft, en gigantisk sløjfe og spændende aktiviteter hele dagen.

Gå på opdagelse i historien
I Histotoriet - et 200 år gammelt, stemningsfuldt hus - kan man tage på en legende opdagelse efter historien sammen med HAK - Historikeren, Arkæologen og Konservatoren. Gennem særlige HAK-O-METRE, der er en blanding af "legemaskiner" og montrer, undersøger børnene de mange gamle og mærkelige museumsting, så de kan finde ud af, hvad der skete i gamle dage. HAK hjælper undervejs med ekstra viden eller sjove facts om tingene, mens ormen Worm gemmer sig rundt i udstillingen.

OBS! Sigurd optræder udendørs kl. 10.30, så husk varmt tøj.

Fri entré og gratis aktiviteter hele dagen fra kl. 11-16.

Børnemuseet er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond, Nordea-fonden og Odense Kommune.

Af brandhensyn kan Histotoriet kun rumme 50 personer af gangen. Derfor må vi lukke gæsterne ind i hold til åbningsfesten. Alle fremmødte får en fribillet, som kan bruges hele vinterferien.

Program:

Kl. 10.30: Sigurd Barrett underholder
Kl. 11.00: Histotoriet åbner
Kl. 11.30: Gratis arkæologkage, kaffe eller saft til de første 400 fremmødte.
Kl. 11.15-16.00: Aktiviteter