Syng med i Søbysøgaards riddersal

Onsdag den 15. marts er der en sjælden mulighed for at opleve den smukke riddersal på Søbysøgaard. Her afholder Carl Nielsens Barndomshjem en kombineret sang- og foredragsaften kl. 19-21.30.

Arrangementet har titlen "Vor folkesangs fire store" og har fokus på komponist-firkløveret Carl Nielsen, Thomas Laub, Thorvald Aagaard og Oluf Ring. De var alle redaktører af den førte harmoniserede udgave af Folkehøjskolens Melodibog fra 1922. Det blev en på mange måder skelsættende udgivelse.

Fællessang og foredrag
Denne aften får gæsterne mulighed for at synge med på både kendte og ukendte sange af de fire komponister. Undervejs får publikum også forklaringen på, hvorfor og hvordan netop disse komponister med denne udgivelse ændrede dansk sanghistorie. Aftenenen er tilrettelagt af Povl Chr. Balslev, organist, komponist, forfatter mm. og Ida-Marie Vorre, museumsinspektør ved Carl Nielsens Barndomshjem. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Statsfængslet på Søbysøgaard og afholdes i riddersalen på den tidligere herregård.

Kig ind i fængselsmuseet
Selve arrangementet begynder kl. 19, men allerede fra kl. 18-18.45 vil der være åbent i fængselsmuseet, der normalt ikke er tilgængeligt for offentligheden. Museet indeholder mange spændende effekter fra fængslets historie helt tilbage fra 1933.

Riddersalen har plads til 90, og det er det antal billetter, der er til salg. De koster 50 kr. og indbefatter også en forfriskning i pausen. Mon ikke der bliver rift om dem?

Billetter kan bestilles hos museum@odense.dk eller 6551 4601.

Tid og sted
Onsdag den 15. marts kl. 18-18.45: Åbent i fængselsmuseet samt kl. 19-21.30: Fællessang og foredrag i riddersalen.

Søbysøgaard, Søvej 27, Nr. Søby, 5792 Årslev
Parkering: på gårdspladsen eller foran Søbysøgaard

VIGTIG PRAKTISK INFORMATION
Af hensyn til sikkerhed mm. må mobiltelefoner ikke medbringes.