Den lille Havfrue svømmer igen - i ny illustreret udgave

For fjerde år i træk har Odense Bys Museer haft fornøjelsen af at samarbejde med den fynske kunstner Claus Bekker-Olsen om udgivelse af H.C. Andersens eventyr. Denne gang er samarbejdet mundet ud i en flot udgave af et af Andersens mest populære eventyr, nemlig Den lille Havfrue.

Helt ned i detaljen
Et stort researcharbejde og sans for detaljen ligger altid til grund for Claus Bekker-Olsens illustrationer; det gælder alt fra klædedragter, bygninger og huse til skibe og brydninger i bølger og vandoverfladen. Der er, for læseren, altid god mulighed for at gå på opdagelse i den store rigdom af historiske detaljer, som efterhånden er blevet Claus Bekker-Olsens varemærke. Claus måtte dog på et grundigt reseachstudie i forbindelse med arbejdet til Den lille Havfrue, da maleri af vand, bølger og maritime detaljer skulle studeres - bl.a. har Svendborg Havn haft gentagne besøg af kunstneren.

Bidrag fra H.C. Andersen-ekspert
"Vi er altid glade for samarbejdet med Claus Bekker-Olsen, og med den fjerde udgivelse i rækken af H.C. Andersens eventyr er det næsten blevet en fast sommertradition, at museet udgiver et af H.C. Andersens berømte værker hvert år", udtaler publikumschef Merete Schultz og tilføjer, at "det giver museets udgivelser ekstra tyngde, når overinspektør på H.C. Andersen-området, Ejnar Stig Askgaard, endnu engang bidrager med en epilog om Andersen, forfatterens samtid og eventyrets tilblivelse".

Bogen udkommer 1. juli, er på 56 sider og koster 128 kr.