Fabler fra Borneos jungle, indiske folkeeventyr og japansk sit-down comedy

Fra den 21. til 23. august er der igen verdensfortællinger på Fyrtøjets scene.
Vigga Bro åbner Fortælledagene

Hvert år i august sætter Odense Bys Museer fokus på fortællekunst af international standard: Internationale Fortælledage er ét af Odense Bys Museers bidrag til den årlige H.C. Andersen Festivals. I år mødes fortællere og musikere fra flere kontinenter for femte år i træk.

Østens fortællekunst
Fra Singapore kommer Kamini Ramachandran, en historiefortæller med stærk sceneudstråling og et stort kendskab til malaysiske og indiske fortælletraditioner og moderne fortællekunst. Hun har i sit hjemland assisteret flere museer med at gøre brug af fortællekunstens virkemidler i formidlingen, og vi glæder os til at høre nærmere om hendes erfaringer.

150 års diplomati
Asien er også repræsenteret på anden vis: Den japanske performer Katsura Kaishi vil indvie publikum i den 400 år gamle humoristisk-satiriske fortællestil, Rakugo. Med hans besøg indgår Fortælledagene i fejringen af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Fra Europa til Afrika
En af Europas bedste performance fortællere, franske Abbi Patrix, lægger vejen forbi med et program, der blander kinesisk fantasy, norske eventyr og afrikanske myter med stærke historier fra det moderne liv. Fra Danmark bidrager to fremragende musikere: den dansk-maliske bassist og fortæller Moussa Diallo samt Dowda Jorbateh, dansk musiker med gambiske rødder. Vigga Bro åbner Fortælledagene med sin moderne gendigtning af H.C. Andersens "De røde Sko".

Kulturer mødes
Arrangementet foregår på Fyrtøjets scene. Her har turister fra mange forskellige lande hvert år slået sig ned side om side med det danske publikum for at lade sig drage ind i fortællingens magiske verden. Fyrtøjet er glade for på den måde at være med til at opbyggge et internationalt klima omkring H.C. Andersen Festivals - og skabe spændende forbindelser mellem H.C. Andersens eventyrverden og den frodige underskov af eventyrfortællinger, fabler, legender og myter, der er vokset frem over alt i verden og har dannet baggrund for alle vores moderne fortællinger om os selv.

Mere at vide
Internationale Fortælledage er for voksne. De udenlandske gæster optræder på et letforståeligt engelsk og med et tydeligt kropssprog. Takket være støtte fra H.C. Andersen Festivals kan vi tilbyde gratis entré alle tre dage. Hele programmet kan ses på www.internationalefortaelledage.dk, www.facebook.com/internationalefortaelledage og på H.C. Andersen Festivals hjemmeside.

Velkommen til!