Sommer med Carl Nielsen

Carl Nielsens Barndomshjem er stærkt på vej til at cementere sin position som kulturelt fyrtårn i Faaborg-Midtfyn Kommune. Komponistens rødder i det midtfynske markeres med flere spændende arrangementer på museet – såvel udendørs som indendørs. Her spiller samarbejdet med en række lokale aktører en vigtig rolle.

Den danske sang er en ung blond pige
Det summer af aktiviteter i Carl Nielsens Barndomshjem hele sommeren. Vi slår tonen an til en ny række faste programpunkter på museet som f.eks. torsdagsomvisninger og sangeftermiddage. Carl Nielsen var blandt grundlæggerne af den særligt danske fællessangtradition. Det hylder vi med sang, musik og spændende foredrag.

Her er et vue ud over, hvad du kan opleve:

AFTENÅBNINGER - Altid sidste tirsdag frem til september

Carl Nielsen ifølge Peter Dürrfeldt
27. juni kl. 19 - 21 - GRATIS
Foredrag ved forfatter og musikkritiker Peter Dürrfeldt, der bl.a. har skrevet den anmelderroste bog "Den lille Carl Nielsen".

Dans i haven med DE ANDRE
25. juli kl. 19 - 21 - GRATIS
Vær med, når DE ANDRE - lokale spillemænd fra Årslev Spillemandslag - spiller op til dans i haven bag barndomshjemmet.

Sangaften: Arven efter Carl Nielsen
29. august kl. 19 - 21 - GRATIS
Museumsinspektør Ida-Marie Vorre fortæller om de komponister, der tog tråden op efter Carl Nielsen og føjede nye sange til det danske fællessangrepertoire. Vi synger både nogle af de kendte og de mindre kendte sange akkompagneret af pianist Lisbeth Bjerre.

Carl Nielsens 3. symfoni - Espansiva
26. september kl. 19 - 21 - GRATIS
Den 3. symfoni er blandt komponistens mest elskede symfonier. Kom og hør mere og lyt til uddrag fra forskellige indspilninger. Museumsinspektør Ida-Marie Vorre fortæller mere om symfonien og dens tilblivelse. Vi vil også sammen lytte til større eller mindre uddrag fra forskellige indspilninger.

SÅ SYNG DA! - fællesskab gennem fællessang fra højskolesangbogen
15. juni, 17. august samt 21. september kl. 14 - 15

TORSDAGSOMVISNING i Barndomshjemmet
3. august og 7. september kl. 14 - 15

BABYCARL - inspirerende sang, musik, bevægelse og historiefortælling for dig og din baby
18. september kl. 10 - 12 - GRATIS

Gå på opdagelse i Carl Nielsens forunderlige musikalske univers i selskab med musikpædagog Lisbeth Buhl og museumsinspektør Ida-Marie Vorre. Museet byder efterfølgende på en kop kaffe samt mulighed for at se nærmere på udstillingen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig på museum@odense.dk eller 6551 4601. NB: Begrænset antal pladser.

Hent programmet med de mange arrangementer på museet eller museum.odense.dk. Du kan også få mere inspiration på vores facebookside.

Sommerbilledet på denne side er taget af den anerkendte fotograf Karsten Hviid, der er aktuel med bogen "Tågen letter - en hyldest til Carl Nielsen og Fyn". Gennem et år har fotografen måned for måned fotograferet 12 landskabsmotiver på Fyn. Hvert motiv er fotograferet fra nøjagtigt samme sted og vinkel. Det er der kommet en usædvanlig fotobog ud af. Karsten Hviid har ladet sig inspirere af Carl Nielsens kærlighed til den fynske natur. Han har taget udgangspunkt i komponistens bog "Levende musik" og i musikken "Tågen letter". - Ingen har som Carl Nielsen beskrevet Fyn bedre i musik og tekst. Derfor er dette smukke stykke musik blevet udgangspunkt for billederne i min nye bog, siger Karsten Hviid. Bogen indeholder i alt 144 fotografier og kan købes i bl.a. Carl Nielsens Barndomshjem.