Sommerferie med fokus på formidling

Sommeren står i formidlingens tegn, når Møntergårdens nye børnemuseum åbner op for en lang række aktiviteter. I Børnenes Baggård kommer I til at opleve et levendegjort rekonstrueret miljø fra 1890'erne, så I kan få et (næsten) autentisk indblik i dagligdagen hos en snedkerfamilie.

Se det med børnenes øjne
Vores formidling henvender sig til børn i alderen 4-11 år. Vi gør formidlingen spændende og levende for børnene ved at tage udgangspunkt i deres egen dagligdag og på den måde vise dem, hvordan deres liv adskiller sig fra livet i 1800-tallet. Vores formidlingsprincipper er baseret på tanken om dialogbaseret formidling, hvor vi samtidig ønsker at få børnene til at være en aktiv del af vores rekonstruerede bymiljø.

Historien læres med hænderne
Det gør vi bl.a. ved at lave aktiviteter inde i snedkerværkstedet og i køkkenet. I værkstedet får børnene mulighed for at lave deres egne produkter som f.eks. fuglehuse, mens de bliver klogere på snedkerfaget og på arbejdsmetoderne i 1800-tallet. I køkkenet kommer børnene helt tæt på en husmors dagligdag og kommer til at opleve, hvordan en familie fungerede sammen i gamle dage.

Ny måde at sanse fortiden på
En vigtig del af hverdagen i 1800-tallet har været leg. For at give børnene en sjov oplevelse med lege fra 1800-tallet har vi fået Gerlev Legepark - Danmarks førende legeeksperter - til at besøge Børnenes Baggård. Vi har valgt at tage udgangspunkt i familielivet, da det er et håndgribeligt emne for mange børn. I sommerferien tager vores børneformidler også børnene med rundt i baggården og kigger på gamle genstande sammen med dem. Vi ønsker, at børnene skal blive klogere på fortiden ved at bruge alle deres sanser. Derfor får de i sommerferien også mulighed for at røre og se på originale museumsgenstande.