Børn er meget kloge

Projektleder Mette Kiilerich og børn- og ungekoordinator Frederikke Schødts fra Odense Bys Museer præsenterede den 3. maj en helt ny type lærebog for en forventningsfuld 2. klasse fra H.C. Andersen Skole.
Mette Kiilerich fortæller

"Er der én ting, jeg har lært af H.C. Andersen, så er det, at børn er meget kloge", sagde Mette. Med disse ord skitserede hun i al sin enkelthed den bærende idé bag den nye lærebog "Min H.C. Andersen bog". Nemlig at undervisningsforløbet er baseret på elevernes egen fantasi, idérigdom og fortællelyst.

Skoleelever skal lege og digte med Andersen
Dernæst drog Mette Kiilerich afsted fra H.C. Andersens Hus med alle børnene og en flot udsmykket trækvogn, hvor der var mange hemmelige ting og sager i. Ting, som udfordrer børnenes fantasi og får dem til at fortælle deres egne eventyr. Med "Min H.C. Andersen bog" bliver eleverne medforfattere i digterens eventyrlige univers, når de skaber deres egne fortællinger og tolkninger af historierne. De går helt konkret i H.C. Andersens fodspor, når de føres rundt i Odense af museets børneformidler, der fortæller om den lille Hans Christians barndom og de steder, der inspirerede ham til nogle af hans mest berømte eventyr.

Frederikke Schødts guider børnene

Første skud på stammen
Undervisningsforløbet for 2. klasserne er forankret hos Odense Bys Museer med Mette Kiilerich som projektleder og Frederikke Schødts som Børne- og ungekoordinator. Der er tale om et gratis forløb, som tilbydes alle 2. klasser i Odense Kommune. Det er H.C. Andersen Fonden, der har ydet økonomisk støtte til projektet "H.C. Andersen i undervisningen", som inden længe også vil omfatte et forløb for elever i 6. klasse. H.C. Andersen Fonden satser på, at værdier fra Andersens liv og værk skal være en væsentlig del af fremtidens undervisning. Der er flere forløb på vej til forskellige niveauer i uddannelsessystemet, men fælles for dem alle er, at her undervises der ikke i men med H.C. Andersen - dvs. en helt ny og anderledes tilgang til digterens eventyr. Måske der bliver tale om en særlig "Odense-model", der kan bringe andre værdier ind i undervisningen.

Undervisningsforløbet hedder "Vores H.C. Andersen" og kan bookes fra juni måned med afvikling efter sommerferien.