Forårsaktiviteter i Den Fynske Landsby

Stå op med hønsene i Den Fynske Landsby
Stå tidligt op Store Bededag den 12. maj og gå med landmanden rundt og væk alle dyrene i Den Fynske Landsby. Fra kl. 8.30 - 10 kan I sige godmorgen til morgengrimme grise, søvnige lam og geder med morgenhår.

Smag på datidens morgenmad
Når alle dyrene er kommet ud af fjerene, kan I få en smagsprøve på "davre", som datidens morgenmad til mennesker hed. Den 12. maj er også St. Bededag, så Kokkepigerne i Præstegårdskøkkenet vil efter kl. 10.30 tilberede hveder med hjemmelavet syltetøj.

Varme hveder og landsbyøl
Store Bededag var førhen især et købstadsfænomen med en fridag til alle. Også til bagerne, som fandt på at sælge hvedeknopper dagen før, som så kunne varmes derhjemme.
På bededagen skulle alt arbejde og rejseaktivitet indstilles, og alt spil og leg var forbudt. Heldigvis holder kokkepigerne i Præstegården ikke fri. Og i bryggerset er der smagsprøver på landsbyøllet.

Håndværkertips
Få mange nyttige tips og idéer, når murer, tømrer, maler og tækkemand fortæller og demonstrerer deres håndværk på Håndværkets dag d. 21 maj.

Hør om hør
Søndag d. 28. maj er der Hørdag i Landsbyen. Her fortælles om og vises dele af den spændende, men langsommelige proces, det er at fremstille klæder af hør. Samme dag inviterer Landsbyens gartner Jens Ole Storm Pedersen på Søndagsvandring i haverne kl. 11.00 - 12.15. Vi mødes ved besøgscenteret.

Italiensk kunstfotograf
I Besøgscenteret udstiller Dokumentarfotografen Luca Berti sine fotografier fra 1. juni til 31. august. Udstillingen hedder "Mennesker og landskaber - Fyn i det 21. århundrede".