Det Mediearkæologiske Laboratorium på Mediemuseet

Fra den 31. marts kan publikum få en anderledes museumsoplevelse i Det Mediearkæologiske Laboratorium ved at afprøve og arbejde med fortidens medieteknologier.

Vi skruer tiden tilbage
I øjeblikket er Mediemuseets særudstillingslokale ved at blive indrettet til et laboratorium, hvor gæsternes undersøgelser af den nære fortids medier er i centrum. Forsøgsstationer med tre former for medieapparatur fra 1980'erne, vhs-afspillere, kassettebåndsafspillere og en Commodore 64, giver publikum mulighed for at tage en mere eksperimentel tilgang til mediehistorien ved at afprøve de enkelte teknologiers funktion og notere observationerne fra disse forsøg. Museets gæster vil på tværs af generationer kunne mødes over både det legende element, der ligger i selve processen med at undersøge de forældede teknologier, og måske også i forundring over, hvor hurtigt udviklingen er gået inden for medieområdet.

Både for unge og ældre
Museumsinspektør Lise Kapper fortæller: "Med Det Mediearkæologiske Laboratorium vil vi gerne arbejde videre med de elementer af brugerinddragelse og nostalgi, vi tidligere har arbejdet med i udstillinger som "Space Invaders over Brandts" og "Vroum Vroum - det er kun et spil". Vi håber, at vi med Det Mediearkæologiske Laboratorium kan få skabt et rum, hvor der er plads til både unge og ældres tanker og reflektioner omkring teknologi, tid og forbrug.