Kom til forpremiere event på Møntergården

Den stort anlagte DR1 serie - Historien om Danmark - med skuespiller Lars Mikkelsen som vært ruller snart over skærmen. Som optakt til serien arrangerer alle P4 distrikter forskellige forpremiere events - også P4 Fyn. Det sker på Møntergården 6. april kl. 16 - og du er inviteret med.

Foto: Thomas Roger

Tilbage til bronzealderen
Eventen afholdes om torsdagen inden Historien om Danmark afsnittet sendes om søndagen. P4 Fyn sender live fra Møntergården, og det må du ikke gå glip af: Møntergårdens bygninger vil summe af liv og aktiviteter med fokus på bronzealderen, og der bliver masser af spændende - og gratis - oplevelser for store og små.

Se afsnittet før alle andre
Søndagens afsnit af DR1 serien hedder "Metallerne" og har særligt fokus på Fyn. Du kan se afsnittet før alle andre til forpremieren i Møntergårdens kirkesal. Der vil være to visninger på dagen. Museumsinspektør Mogens Bo Henriksen holder en halv times foredrag om metallerne på Fyn inden visningen. Efter forpremieren vil en af programmets tilrettelæggere fortælle om tilblivelsen af afsnittet, suppleret af Mogens Bo Henriksen til de faglige spørgsmål.

Skynd dig at bestille billetter
Tilmelding til de to visninger sker til Odense Bys Museer på museum@odense.dk. Der er kun plads til 50 siddende gæster i Kirkesalen, og billetter fordeles efter først-til-mølle princippet.

En forårsaften fyldt med aktiviteter
Rundt om i Møntergården vil der foregå mangt og meget fra kl. 16-21. I loungen har DR en virtual, interaktiv udstilling, der vil engagere hele familien inklusive deres mobiltelefoner. Udstillingen "Fyn - midt i verden" og det nye børnemuseum "Histotoriet" har gratis adgang, og her kan man blæse i lur, male korn, se på bronzealderfund, tale med en arkæolog og i det hele taget få en fantastisk forårsaften i selskab med andre historieinteresserede. Alle er velkomne. P4 Fyn sender live fra eventen.

Forpremieren er skabt som en del af punktet "Lokalhistoriske medieinitiativer" under samarbejdsprojektet "Historier om Danmark" (Slots- og Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og DR) med støtte fra Nordea-fonden. Forpremieren er produceret af DR Historie i samarbejde med det lokale P4 distrikt og de lokale museer og kulturinstitutioner.

Du kan læse mere om det spændende projekt på historieromdanmark.dk