Museets Årbog 2017 udkommer den 1. april

Odense Bys Museers Årbog 2017 giver et bredt indblik i museets mangeartede arbejds- og ansvarsområder.
Kranie fra Koelbjerg-skelettet, der med sine ca. 10.500 år er det ældste menneske fundet i Skandinavien. Nye DNA-analyser påviser afgørende nyt om skelettet. Foto: Jens Gregers Aagaard

I 11 spændende og medrivende artikler beretter museets medabejdere om et år, der bærer præg af stor travlhed med udstillinger, udgravninger, forskning og store formidlingsprojekter.

Vidtfavnende og spændende
Årbogen kommer vidt omkring, fra historien om en 200 år gammel bebyggelse på Møntergården og fortællingen om, da medierne blev kulturarv, til skildringen af H.C. Andersens æresborgerskab samt beretningen om det 10.500 år gamle skelet fra Koelbjerg, der er blevet analyseret for at afgøre én gang for alle, om skelettet er en mand eller en kvinde.

Nærværende historieformidling
Alle artikler er skrevet af begejstrede og dybt engagerede skribenter, som brænder for at gøre viden og kulturarv levende og tilgængelig for alle læsere. Derudover præsenterer sidste del af årbogen, som altid, de største højdepunkter fra året, der gik. Kort sagt: fascinerende læsning med mange flotte illustrationer fra et begivenhedsrigt år på Odense Bys Museer.

Medlemmer af Museumsklubben får bogen gratis, øvrige interesserede kan købe bogen til 250 kr.