Papirklip af den fineste slags

Den 3. marts fik H.C. Andersens Hus besøg af Dirk Lund fra Berlin. Med sig havde han en fornem gave: Fem originale papirklip fra H.C. Andersens hånd.
Fra venstre mod højre ses overinspektør Ejnar Stig Askgaard og Dirk Lund.

Passet godt på
Papirklippene havde været i familiens eje siden 1850 og var i meget fin stand. Dirk Lunds tiptipoldefar havde sågar noteret digterens titler på klippene ned, hvilket er en stor gave til HCA-forskningen.

Motiver, der ikke er set før
De fem klip hedder "Møllefa'er", og der er også en kvindelig version af dette motiv, som hedder "Møllemo'er", herudover "Luftballon" og "Sommerfugl" og endelig noget så ejendommeligt som "Djævlemoer" med den tysk tilføjende titel "Teuflin, kleine Kinder fressend" (Djævlemoer, der spiser små børn). "Møllemo'er" og "Djævlemoer" er to motiver, som ikke er set før.

Udstillet på museet
Nu kan du komme ind og se den generøse gave fra Dirk Lund - og glæde dig over, at han deler sit familiearvestykke med os andre.

Læs mere om papirklippene.