Byen lyses op til ære for H.C. Andersen

I anledning af 150-året for digterens udnævnelse som Odenses æresborger skaber Odense Bys Museer, Odense Kommune og SDU tilsammen en tre-dages fejring med nyt indhold af folkelig og forskningsmæssig karakter. Og en lysfest, der varer til februar 2018.

Forskere fra hele verden
Den 4.-7. december holder Syddansk Universitet en international konference, hvor førende forskere fra hele verden samles for at diskutere H.C. Andersens stadige betydning i samfundet.

Stort show for alle byens borgere
Den 6. december, på selve dagen for tildelingen af æresborgerskabet, fejrer Odense By eventyrforfatteren på Flakhaven - samme sted som Andersen blev fejret for 150 år siden. Det sker med et stort show udviklet særligt til lejligheden og alle byens borgere af instruktør og koreograf Steen Koerner.

Enestående lysinstallation
Showet efterfølges af en særlig oplevelse, når hele Eventyrhaven genfortrylles af en kæmpe lysinstallation - "Field of Light" - udført af en af verdens største lyskunstnere, den internationalt anerkendte og prisvindende Bruce Munro. Det er første gang, at en Bruce Munro installation vises i Europa. "Field of Light" vil kunne nydes frem til februar 2018.

Julemarkedet holder særåbent
Den 6. december kan publikum ligeledes besøge H.C. Andersen Julemarkedet i Odenses historiske bydel, der holder særåbent denne dag fra kl. 15-20. Her vil man kunne besøge julemarkedets mange boder, opleve musik og gøgl, ligesom det vil være muligt at besøge en ægte spåkone. Det hele sluttes af med et mægtigt julefyrværkeri kl. 19.45.

Premiere på Lysløbet
Sidst men ikke mindst inviterer HCA Marathon for første gang til "Lysløbet". På en oplyst rute vil deltagerne blive guidet igennem Odenses gader en sen decemberaften. Der vil være en 5 km løberute og 3 km gårute. Der har været stor interesse for løbet, som måtte melde "alt udsolgt" i løbet af ganske få dage.