Historisk - og noget så hyggeligt

Julen står for døren, og vi er i fuld sving med forberedelserne til vores historiske julemarked. Møntergården rører naturligvis ikke ved traditionerne, så alt er som det plejer at være med julecafé, H.C. Andersen gløgg, handlende i 1800-tals tøj, smuk julebelysning, kandiserede æbler og et væld af børneaktiviteter.

Julerier på Børnemuseet
Udover glæden ved at støbe sin egen tinsoldat og kaste med dåser i smadreboden er der i år ekstra mange historiske børneaktiviteter på programmet. Det nye børnemuseum byder på god, gammeldags julehygge for børn i alderen 4-11 år. Kom og besøg den hyggelige snedkerlejlighed i Børnenes Baggård og mærk julestemningen. I den fine stue pyntes op med julestads, som små og store gæster hjælpes ad med at lave i det moderne kreaværksted. I køkkenet vil snedkerfruen stå ved det store brændeovnskomfur og bage de sprødeste brunkager, nøjagtig som oldemor lavede dem. I Histotoriet vises en spændende mini-særudstilling om nisser, og der er også en finurlig skatteleg, hvor børnene skal på en spændende nissejagt, som du også kan læse om på denne side. Inde på selve Møntergården kan børnene gå på historisk helgenjagt, hvor de skal finde Skt. Peters nøgle, Skt. Olavs økse og mange andre flotte ting. Undervejs får de mere at vide om de katolske helgener og finder måske også ud af, hvem julemanden i virkeligheden er.

Se vores julefolder her - eller kom ind og hent et trykt eksemplar på museet.

Nisseskattejagt
Hvad er nissen for en? Findes der flere forskellige typer nisser? Og er alle nisser søde? Børnene kan få svar på nogle af de mange spørgsmål med Møntergårdens nisseskattejagt.

Nisseskattejagten fører børnene rundt på hele børnemuseet for at finde en masse søde, små nisser. Nisserne gemmer alle på et bogstav. Når alle nisserne er fundet, kan man skrive et hemmeligt kodeord. Kodeordet fortæller man til nisseeksperterne i billetsalget. Har man fundet det rigtige ord, får man et flot diplom med hjem. Det er gratis at deltage i nisseskattejagten, når entréen er betalt.