Julen er børnenes fest

Allerede i november stråler børnenes øjne af glæde og forventning, og de elsker at høre om julen i gamle dage. Det kan de få meget mere at vide om på Odense Bys Museer.

Alle tiders jul
Kom og få en hyggelig fortælling i børnehøjde om julen gennem tiderne af Møntergårdens børneformidler. Julen, som vi kender den i dag, fik sin oprindelse i 1800-tallet. Siden da er der sket meget med vores opfattelse af julen, og den er ikke længere kun forbeholdt december måned. For at forstå, hvordan julen var dengang, og hvordan den er i dag, vil museets børneformidler fortælle spændende historier om julen igennem tiden. Bagefter klipper vi julepynt sammen. Fortællingerne starter kl. 10.30 og kører hver time frem til kl. 14.30. Det foregår den 11. og 12. november.

Lækre julesmåkager lige fra ovnen
Er I mere interesserede i at smage lidt på julen, så er der også råd for det. I snedkerlejligheden fra 1800-tallet i Børnenes Baggård står snedkerfruen nemlig ved det store brændeovnskomfur og bager lækre julekager, som I kan få lov at smage. Børn har som altid gratis adgang, dog koster det 10 kr. at være med i aktiviteterne.

Anton - dine bukser er revnet!
Husker du, da Vinterbyøster, Nissebanden og Jul i Gammelby var årets julekalender på TV? Kom og gense din yndlingsjulekalender fra barndommen sammen med dine børn, når alle tiders tv-julekalendere vises i Mediemuseets biograf fra søndag den 26. november til 23. december. Hver dag åbnes en låge i museets julekalender, og et afsnit fra en af de højt elskede tv-julekalendere vises i biografen. Det er ren julenostalgi, når det er allerbedst.

Gratis adgang for børn. Voksne 30 kr.