Nu føjes endnu et element til udstillingen "Knuds Odense - Vikingernes by"

Den 19. maj åbnede udstillingen "Knuds Odense - Vikingernes by" på Møntergården i Odense. Udstillingen kan besøges frem til den 11. marts næste år. Titlen henviser til Danmarks sidste vikingekonge, kong Knud IV (senere Knud den Hellige), der blev dræbt den 10. juli 1086 i Skt. Albani Kirke i Odense, og som i år 1100 blev kåret til Danmarks første helgen. Titlen på udstillingen understreger tillige, at Odense har sine rødder i vikingetiden; det er bl.a. navnet Odense - Odins Vi - et bevis på.

Spektakulær udstilling
Udstillingen præsenterer en række af de fornemme fund, som er gjort forud for de omfattende arkæologiske udgravninger i Odenses bymidte som forløber for Fra Gade til By-projektet. Desuden vises for første gang alle fundene fra vikingeborgen Nonnebakken, den fantastiske bispegrav fra Albani Kirke og Thomas Kluges imponerende maleri af Knud den Hellige.

Ny bog går i dybden
Men en udstilling er kun et ekstrakt af en meget større mængde viden. Med udgivelsen af bogen bag udstillingen præsenteres derfor langt flere detaljer om de mange gode fund. Bogen er som udstillingen bygget op i fire temaer - Odenses opståen, Kongens Odense, Bispens Odense og Borgerens Odense - og baserer sig på en række større og mindre forskningsprojekter fra arkæologer, historikere, naturvidenskabsfolk og konservatorer fra Odense Bys Museer og en række andre institutioner.

Fra vision til virkelighed
Bogen er således endnu et skridt i museets ambitioner inden for konceptet Knuds Odense - vikingernes by. Her bindes forskning og formidling til læg og lærd, i udstillinger, bøger, på internettet, i foredrag og byvandringer sammen. Derved kommer de mange gode historier flest mulige til gavn, og Odense får endnu et felt at brande sig på samt en ny dimension til begrebet bystolthed.

Bogen, der er på 216 sider, er rigt illustreret og skrevet i et let læseligt sprog. Bogen kan købes på Møntergården fra den 13. oktober. Prisen er 198 kr.