Den bedste FortidsVision er fundet

Det blev 8.a fra Odense Friskole, der løb med sejren, da der fredag den 29. september var finale i Odense Bys Museers formidlingskonkurrence FortidsVisioner.

Spændende kåring
Alle 7.-9. klasser i Odense Kommune blev i august inviteret til at komme med deres bud på, hvordan man kan fortælle om byens skjulte vikingeborg, Nonnebakken. Museet har siden da modtaget mange bud på, hvordan historien kan formidles i byrummet, og i fredags skulle vinderkonceptet kåres.

De små giganters store idé
Finalen i FortidsVisioner 2017 blev afholdt i Odd Fellow Palæet, netop på Nonnebakken, hvor et dommerpanel sad klar til at vurdere de seks finaleforslag. Dommerpanelet, der bestod af to repræsentanter fra Odd Fellow Logen, to repræsentanter fra museet og de to rådmænd, Susanne Crawley Larsen og Jane Jegind, var imponerede over de unges opfindsomhed. Alligevel skilte et enkelt af de seks koncepter sig ud: En gruppe af elever fra 8.a på Odense Friskole, der kalder sig "De små giganter", var inspirerede af det populære mobilspil, Pokémon Go og havde udviklet et koncept, hvor brugerne skal vælge, hvilken vikingeslægt, de vil tilhøre og efterfølgende samle points ved at besvare spørgsmål om Odenses fortid i byens gader.

Sjov og lærerig præmie
"De små giganter" fik ud over titlen som vinder af FortidsVisioner 2017 også et gavekort til en tur sammen med resten af 8.a til en anden af landets vikingeborge, Trelleborg.

Alle de unges forslag til fremtidens formidling af Nonnebakken er udstillet på Møntergården til den 22. oktober 2017.