Grafisk konservator til Bevaringsenheden

Vil du være med til at sikre bevaringen af H.C. Andersens papirklip og anden enestående kulturarv?

Bevaringen ved Odense Bys Museer søger en grafisk konservator/konserveringstekniker med kendskab til papirkonservering. 
Vi tilbyder en unik mulighed for at sætte dine kompetencer i spil for at sikre bevaringen af museets samling, der bl.a. omfatter H.C. Andersens tegninger, breve, papirklip og manuskripter. Vi forventer, at du er konservator eller konserveringstekniker med viden om konservering og bevaring af papir og grafisk materiale.

Odense Bys Museers konserveringsværksted er beliggende på Møntergården i Odense Centrum. Der er tale om en fast stilling på fuld tid. Tiltrædelse 1. maj 2017 eller snarest derefter.

Hovedopgaver
Bevaring og konservering af H.C. Andersen-samlingen er stillingens hovedfokus. Odense Bys Museer oplever i disse år en stærk interesse for H.C. Andersen, og museet har derfor igangsat en ambitiøs satsning på området. Et nyt, stort H.C. Andersen-museum er under opførelse i Odense med planlagt åbning i 2020, og samtidig er der stor efterspørgsel efter udlån til udstillinger verden over samt en forventning om digital adgang til materialet. Du vil således indgå i denne satsning med dækning af de bevaringsfaglige opgaver.

Arbejdsopgaverne vil omfatte konservering, tilstandsvurdering og restaurering af papirmateriale, udstillingsarbejde, håndtering og magasinering, medvirken ved digitalisering, pakning til udlån samt i et vist omfang internationale rejser som kurer (f.eks. Østasien).

Udover H.C. Andersen indeholder Odense Bys Museers samling en stor mængde grafisk materiale i form af tryk, tegninger og bøger relateret til Mediemuseet samt noder og breve i Carl Nielsen-samlingen. Desuden har museet en omfangsrig samling af fotografisk materiale bestående af positiver og negativer af forskellig type. Der vil også være konserveringsopgaver knyttet til disse samlinger. Desuden vil alle former for bevaringsrelaterede opgaver indgå i skiftende omfang, herunder magasinarbejde, opsætning i udstillinger, rapportskrivning, dokumentation, analyser og bevaringsrelateret rengøring i udstillinger.

Kvalifikationer

  • Bachelor eller kandidatgrad i konservering
  • Erfaring med grafisk konservering
  • Erfaring med udstillingsarbejde (herunder klargøring og montering af genstande samt tværfagligt projektarbejde)
  • Kendskab til nedbrydning af papirmateriale fra 1800-tallet (f.eks. forårsaget af jerngallusblæk)
  • Velstruktureret i tanke og handling samt evne til selvstændig opgaveløsning
  • Gode samarbejdsevner


Om os

Odense Bys Museer er en museumsorganisation, der arbejder med forskning, bevaring, registrering, kulturarvsforvaltning og formidling inden for arkæologi, historie, mediehistorie samt H.C. Andersen og Carl Nielsen. Odense Bys Museer omfatter ni udstillingssteder og beskæftiger ca. 130 medarbejdere. Bevaring er en del af Odense Bys Museers Kulturarvsafdeling, der også tæller fagområderne Historie, Arkæologi og H.C. Andersen. Bevaringens stab består udover denne stilling af tre kulturhistoriske konservatorer og tre museumsassistenter/håndværkere. Bevaringens konserveringsværksted er beliggende på Møntergården i Odense Centrum, og museets hovedmagasiner er beliggende i det sydøstlige Odense.

Samtaler afholdes første uge i april.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst mellem Kommunernes Landsforening og den faglige organisation.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til kulturarvschef Jens Toftgaard, mobil 24881917 eller jtj@odense.dk

Stillingen skal søges elektronisk via Odense Kommunes hjemmeside, Job, senest 31. marts 2017. 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer