Historiske og arkæologiske billeder

 Odense Bys Museers samling af historiske billeder består primært af topografiske billeder fra Odense og Fyn. Museet er desuden i besiddelse af en stor samling portrætter. Hertil kommer fotos af museumsgenstande og arkæologiske arbejdsfotos.

Odensebilleder
Odense Bys Museer har gennem tiden modtaget samlinger fra flere af byens markante fotografer, primært afbildninger af byens gader, bygninger, virksomheder og byliv samt portrætter helt tilbage fra fotografiets barndom. Hertil kommer kort, litografier, tegninger og akvareller fra den ældre periode. Dele af samlingen er scannet og tilgængelig på siden Odensebilleder.dk

Henvendelse vedrørende historiske billeder og Odensebilleder til Camilla Schjerning: caps@odense.dk

 

Arkæologiske billeder 

Samlingen af arkæologiske billeder består dels af registreringsbilleder fra udgravninger og dels billeder af genstande. Dele af den arkæologiske samling er tilgængelige online. 

Henvendelse vedrørende arkæologiske billeder til
Mogens Bo Henriksen: mbhe@odense.dk

Flickr https://www.flickr.com/photos/odensebysmuseer/sets/

Fine Fynske Fund finefynskefund.dk/

 

Brug og bestilling af kulturhistoriske billeder

Store dele af billederne tilgængelige på Odensebilleder.dk stilles gratis til rådighed for ikke-kommerciel brug i aviser, tidsskrifter, tryksager og på hjemmesider. Billederne må ikke videresælges, anvendes i annoncer eller i andre kommercielle sammenhænge.

Eksisterende billeder af kulturhistoriske og arkæologiske genstande, som er tilgængelige via Museernes Samlinger og Flickr, stilles gratis til rådighed under licensen CC-BY-NC 4.0. Billedet skal deles under samme licens og såfremt, der er foretaget ændringer, skal det angives.

Læs mere om licensen her: https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Såfremt intet andet er angivet, stiller Odense Bys Museer alene billedet til rådighed. Det påhviler brugeren selv at afklare eventuel copyright med rettighedsindehaveren. Er du i tvivl, om et billede er beskyttet af ophavsret eller ønsker du at anvende billeder angivet som værende under copyright, kontakt Odense Bys Museer.

Ved brug af billederne skal angives, at de stammer fra Odense Bys Museer, ligesom ophavsmanden (hvis en sådan er angivet) skal krediteres. Det kan eksempelvis ske således: [ophav]/Odense Bys Museer.

Har du brug for billeder i en højere opløsning end den tilgængelige kan nyscanning af fotos eller nyoptagelser af genstande bestilles til nedenstående priser. 

Historiske billeder: Camilla Schjerning, caps@odense.dk

Arkæologiske billeder: Mogens Bo Henriksen, mbhe@odense.dk

 

Bestilling 

Pris pr. stk.

 Højkvalitet filer (TIFF)

 800 kr.

Nyoptagelse af museumsgenstande* 

 750 kr.

Nyscanning af fotografier/negativer

 250 kr.

Research/ekspedition i forbindelse med bestilling

Specialoptagelser (ex. mikroskop)

 400 kr/timen

 
 Efter aftale 

Alle priser er inkl. moms.

*Billedet leveres som råoptagelse. Billedbehandling finder kun sted efter aftale og mod afregning af timeforbrug - dog minimum 1 time.

Betingelser

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer