Brug af cookies

Denne side beskriver i hvilket omfang Odense Bys Museers websites anvender cookies og andre data som lagres lokalt på din computer. Desuden gives en kort og præcis beskrivelse af hvordan eventuelle data som du indtaster eller på anden måde sender til os behandles.

 Sidst opdateret: 20. december 2011.

Du kan få en beskrivelse af hvad cookies er og bruges til ved at besøge MineCookies.org/Hvorfor-Cookies. -MineCookies.org er en fællesside oprettet af brancheforeningerne for de største internet-interesseorganistioner i Danmark.

Deklaration af brug af cookies på sider ejet eller tilhørende Odense Bys Museer

Formål med brug af cookies på websitet: Intern / 1. parts cookies Ekstern / 3. parts cookies
Teknisk funktionalitet ja ja
Trafikmåling ja ja
Annonceafvikling (frekvens, brugermåling o.lign.) nej nej
Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering nej nej

Oversigt:
1. Ejeroplysninger
2. Hvad er Cookies?
2.1 Så lang tid opbevares cookies
2.2 Sådan sletter du cookies
2.3 Sådan undgår du cookies
2.4 Hvad cookies bruges til på vores website
2.5 Google Analytics (trafikmåling)
3. Brug af personhenførbare oplysninger
3.1 Kontakt vedr. personoplysninger
3.2 Beskyttelse af personoplysninger
3.3 Lovbestemmelser om cookies

1. Ejeroplysninger
Dette website udbydes af:

Odense Bys Museer
Overgade 48
DK-5000 Odense C
Telefon: (+45) 65 51 46 01
Email: museum@odense.dk

 

2. Cookies
Odense Bys Museers websites anvender cookies i henhold til formålene i ovenstående tabel.
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser f.eks. for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg.
Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies og de kan ikke indeholde virus.

2.1 Så lang tid opbevares cookies
Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes automatisk ved hvert nyt besøg på websitet.

2.2 Sådan sletter du cookies
Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering 

2.3 Sådan undgår du cookies
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem.
Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering.

2.4 Hvad cookies  bruges  til på vores website
Cookies anvendes til at føre statistik over antallet af brugere på vores forskellige online-ressourcer og websites samt i enkelte tilfælde til at forbedre sidernes funktionalitet.

2.5 Google Analytics (trafikmåling)
Alle websites ejet eller tilhørende Odense Bys Museer bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på siderne.

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

3. Brug af personoplysninger
Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner. 

Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.

3.1 Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Odense Bys Museer, skal du rette henvendelse på museum@odense.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

3.2 Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vi håndterer dine brugeroplysninger forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes. Personoplysninger gemmes højst i 12 måneder efter brug.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" øverst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

3.3 Lovbestemmelser om cookies
Europa Kommissionen har vedtaget et direktiv, populært kaldet 'Cookie-direktivet', som omhandler lagring af filer på borgernes computere, og bl.a. omfatter cookies og logfiler.
Direktivet er implementeret i dansk lovgivning gennem en bekendtgørelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Bestemmelserne kan overordnet sammenfattes til følgende:

  1. Lagres der en eller anden form for fil på brugerens computer, når brugeren besøger en hjemmeside, så er hjemmesideindehaveren forpligtet til at oplyse om hvad, der indsamles, og hvorfor.
  2. Brugeren skal på et oplyst grundlag acceptere, at der placeres cookies på vedkommendes computer.
    -Hvis ikke brugeren ønsker dette, skal det også være en mulighed.
  3. Information om brugen af cookies skal være formuleret i et klart, præcist og letforståeligt sprog.
  4. Brugeren skal altid kunne tilbagekalde sit samtykke.
    -Der skal være en vejledning eller et link på hjemmesiden til hvordan man gør dette.
  5. Overtrædelse af reglerne medfører bødestraf.

 

Du kan læse mere om bekendtgørelsen ved at klikke på nedenstående link.

Information fra IT- og Telestyrrelsen:
Lagring af cookies og andre oplysninger i it-udstyr

Bekendtgørelsen på retsinformation:
Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 35209115
EAN: 5798006611522

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer