Nyhedsjournalistik

7.-10. klasse, Gymnasier/HF
kr. 750,00
Forespørg et besøg
Få fat om nyhedsjournalistik, få fingrene i professionelle værktøjer til nyhedsproduktion og lad eleverne være journalister for en dag.

Undervisningsforløbet præsenterer eleverne for avisen som nyhedsmedie i en historisk kontekst og introducerer desuden de journalistiske processer og arbejdsmetoder. De journalistiske dyder prøves også af i redaktionelt arbejde: med udgangspunkt i Ritzaus Bureaus nyhedsflow skal eleverne i to redaktioner vælge og vinkle deres nyhedshistorier ud fra den del af segmentpressen, de hver især repræsenterer.

Forløbet tilbydes til udskoling og gymnasiet.

Klik her for at downloade forslag til Læringsmål - som I kan arbejde med på baggrund af undervisningsforløbet.

Varighed: 120 min.

Aldersgruppe:  7.-10. klasse, gymnasier/HF

Antal elever: op til 30

Pris: 750 kr.

Børn, elever, pædagoger og lærere fra dagplejer, vuggestuer, børnehaver, skoler på folkeskoleniveau, gymnasialeuddannelser, øvrige videregående uddannelser og VUC har gratis adgang til museet, når besøget finder sted som et led i undervisningen.

Nærmere information og bestilling skal ske ved henvendelse til Odense Bys Museers Servicesekretariat på 6551 4601 eller museum@odense.dk.

Klik her for at gå tilbage til vores undervisningstilbud i Mediemuseet.