Aktuelle fortællinger

Her kan du læse små artikler om årets spændende undersøgelser.

Her kan du bla. læse:

Brugte man knaldperler i jernalderen?
Næppe, for dengang var krudtet jo ikke opfundet endnu, Men måske havde man andet, der kunne give et godt knald...
Klik og læs

"Hvem forsker I for?" Det spørgsmål får arkæologer ofte, og i langt de fleste tilfælde er svaret, at vi forsker for at få indsigt i vore forfædres liv og færden for at kunne sætte nutiden i perspektiv.
Resultater fra et forskningsprojekt, der lige nu gennemføres på Odense Bys Museer, kan imidlertid også bruges i en helt anden og måske noget overraskende sammenhæng.
Klik og læs.

Arkæologer fra Odense Bys Museer har foretaget en række forundersøgelser langs den vestfynske motorvej på en ca. 10 km lang strækning mellem Middelfart og Nørre Aaby. Motorvejen skal udbygges, men inden maskinerne kan komme i gang er det vigtigt at området for de nye spor bliver undersøgt for levn fra fortidens mennesker. Derfor laver museet en arkæologisk forundersøgelse.
Klik og læs.