Fyns dyreliv

Hovedøen Fyn er på grund af god jordbund og mildt klima et intensivt udnyttet kulturlandskab. Det er ikke her, man finder store uberørte naturområder.

Derimod finder man et mosaiklandskab af bondeland med mange landsbyer, småskove og små og store godser. Heri lever mange dyrearter, og de såkaldt almindelige fugle og dyr er måske mere talrige end gennemsnitligt for Danmark.
Det tæller med, at fynboerne har bevaret de levende hegn, stendigerne og andre småbiotoper i landskabet lidt bedre end i andre egne af landet.

Skal man nævne de områder, derer særlige for Fyns Amts dyreliv, må det blive kysterne og småøerne. Rundt om Fyn og øerne er der en meget lang og afvekslende kyst, som endnu rummer mange fjorde, nor, halvøer, odder og strandenge. De store lavvandede hav- og fjordområder er gode for fuglenes fødesøgning, og småøerne byder på gode ynglepladser.

Her kan du læse mere om dyrelivet i den fynske region.

Teksten på denne side og pdf-filen er skrevet af biolog, cand. scient Leif Bishoff Larsen og stammer fra bogen På strejftog i fynsk natur, udgivet af Fyns Amt, 1994.