Vikingetiden

Vikingetiden er perioden fra ca. år 800 til ca. år 1050. I vikingetiden blev der mange flere mennesker i Danmark. Mange drog udenlands for at plyndre, handle eller bosætte sig.

Tegning af Knud den Hellige

Danmark blev samlet til ét rige i Vikingetiden. Kongerne hed fx. Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg, Knud den Store, Svend Estridsen og Knud den 4. (senere Knud den Hellige).
Kongerne kom tit til Odense, hvor de havde en kongsgård. Vi ved ikke hvor kongsgården lå.

Der er fundet en del vikingetidshuse som kaldes grubehuse i Odense. De var gravet lidt ned i jorden som en slags huler. Der er også fundet brønde, og et sted hvor man opdrættede katte, for at bruge deres skind.

I vikingetiden kom kristendommen til Danmark. Odin og Thor og mange andre nordiske guder blev skiftet ud med Jesus.