Om barndomshjemmet

I Carl Nielsens Barndomshjem får du en spændende og sanselig oplevelse af Carl Nielsens fynske barndom og ungdom. Du vil ikke føle, at du kommer ind på et musem, men at du træder ind i et hjem. Carl Nielsens hjem, vel og mærket. Med møbler, man må sidde i og med en duft af tobak og harpiks, som man brugte til at smøre violinstrenge med. 

Carl Nielsens Bdh Ceciliechristensenfoto 20

@ceciliechristensenfoto

 

"Et palads med sol og lys og glæde"
Således beskriver komponisten Carl Nielsen sit barndomshjem i erindringsbogen Min fynske Barndom (1927). Huset blev bygget i 1850'erne. Carl Nielsens forældre, Maren Kirstine og Niels 'Maler' Jørgensen, købte huset i marts 1878. Med en kort afbrydelse i sommeren 1878 boede Carl Nielsen her frem til november 1879, hvor han kom i lære som militærmusiker i Odense. Det var også i barndomshjemmet, han i juli 1891 præsenterede sin hustru, billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen, før forældrene i september samme år solgte huset og alle deres ejendele med og emigrerede til USA.

Carl Nielsens opvækst i det midtfynske var præget af den folkemusik, som trivedes her. Som seksårig satte han sin første violin til hagen, og som niårig skrev han sin første polka. I museets udstilling kan du få meget mere at vide om hans barndom, familie, livet på egnen og ikke mindst hans musik. 

Benyt lejligheden til at besøge barndomshjemmets lille butik med et udvalg af bøger og cd'er. 

Carl Nielsens Barndomshjem
Odensevej 2A
Nr. Lyndelse
5792 Årslev

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer