Offentlige arrangementer, hvor CENTRUM er involveret.

11. marts 2020

NB AFLYST! Foredrag og diskussion: Fra jord til skrivebord

Middelalderarkæologi fra udgravning til forskning.

Foredraget handler om middelalderarkæologiens arbejdsmetoder, der inddrager arkæologiske fund, historiske kilder, naturvidenskabelige analyser og sociologiske teorier. De konkrete eksempler tager udgangspunkt i resultaterne fra de seneste års udgravninger i Odense midtby.

Arrangør: Middelaldercirklen SDU

Mødested: CML's mødeloakle på CML-gangen, gratis.

Varighed: 18.00 - 21.00

Ved arkæolog og ph.d. Kirstine Haase og arkæolog og museumsinspektør 

Mikael Manøe Bjerregaard, Odense Bys Museer

IMG 7847

 

14. marts 2020

NB AFLYST! Foredrag med byvandring: Huller i Odense

Middelalderarkæologi fra udgravning til forskning.

Udgravningerne på Thomas B. Thriges Gade blev endelig afsluttet i 2017, og siden da har arkæologer ved Odense Bys Museer bearbejdet resultaterne i forsøget på at øge vores viden om Odenses ældste historie. En stor del af dette arbejde er forskningsprojektet "Urbaniseringens Møder og Mennesker". Denne temadag vil indeholde nedslag i nogle af de mest markante fund, og vi ser nærmere på selve resultaterne af udgravningen og forskningen bag. Vi kommer tættere på byens fysiske udvikling, ser på, hvad kontakten til omverdenen og inspiration udefra har betydet, og hvilken rolle relationen mellem mennesker og deres omgivelser har spillet for udviklingen af det urbane samfund. Temadagen afholdes midt i den gamle by - i Odense Adelige Jomfrukloster. Obs. i løbet af temadagen vil forelæserne tage publikum med ud på en lille byvandring på omkring en time. Der vil selvfølgelig blive taget hensyn til dårligt gående, men husk gerne fodtøj, der er egnet til en gåtur i bymidten. I tilfældet af regn, bliver vi i Odense Adelige Jomfrukloster.

Arrangør: Folkeuniversitetet Odense

Mødested: Karen Brahe Auditoriet i Odense Adelige Jomfrukloster, Albani Torv 6, 5000 Odense C

Varighed: 10.00 - 14.00

Ved arkæolog og museumsinspektør Jakob Tue Christensen, arkæolog og ph.d. Kirstine Haase og arkæolog og museumsinspektør

Mikael Manøe Bjerregaard, Odense Bys Museer

 

15. april 2020

Byvandring: Kend din by: Fra skidne render til rindende vand

Kom med på byvandring og bliv klogere på de strømme af ressourcer, varer og affald, der er flydt ind og ud af byen - og få historikerens bud på, om der virkelig var så klamt i byen i gamle dage, som vi forestiller os?

I disse klimatider tales der meget om byerne som de store syndere - her importeres, forbruges og kasseres i en evig cyklus. På denne byvandring fortæller museumsinspektør Camilla Schjerning mere om hvad folk i byen har købt, spist, drukket og ikke mindst smidt væk op gennem historien, og hvordan forsyningssystemerne har været med til at skabe den moderne by.

Se alle byvandringer på montergarden.dk/byvandring

Arrangør: Odense Bys Museer. 

Mødested: Møntergården, Odense. Gratis.

Varighed: 19.00 - 20.30

Ved museumsinspektør, ph.d. Camilla Pryds Schjerning

13064 

22. april 2020

Byvandring: Kend din by: Bisper og borgere 

Høj og lav og dem indimellem i Odenses middelalder

To biskopper fra middelalder kom på uventet vis til at blande sig i de arkæologiske udgravninger i Odense midtby i 2015-16. Desuden blev der udgravet hundredevis af skeletter fra en kirkegård under Thomas B. Thriges Gade. Hør fortællingen om høj og lav i middelalderens by, som den kommer til udtryk i det arkæologiske materiale.

Arrangør: Odense Bys Museer.

Mødested: Møntergården, Odense. Gratis.

Varighed: 19.00 - 20.30

Ved museumsinspektør, arkæolog Mikael Manøe Bjerregaard

 

 

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer