TV2: et nationalt medie i provinsen

Projektet er finansieret af Kulturministeriets Forskningspulje.

Beslutningen om at placere af TV2/Danmark i provinsen i 1988 havde både symbolske og en praktiske betydninger, som projektet undersøger baggrunden for og virkningen af. Her skal to emnefelter kombineres med en problemstilling, der både er relevant for den nyere, lokale historie og den danske mediehistorie. Som national tv-station har TV2 gennem sin placering og redaktionelle linje haft væsentlig betydning for opfattelsen af forholdet mellem hovedstad og provins, ligesom tv-stationen som en attraktiv, statslig arbejdsplads i det kreative erhverv rummede et væsentligt potentiale for en større provinsbys udvikling.

Kreaturtraekning Vejrhaven TV 2 Foto Ebbe Rosendahl

Undersøgelsen tager udgangspunkt i tre forskellige niveauer af TV2's historie:

Et politisk niveau er skal undersøge den politiske beslutning, der lå bag placeringen af TV2 i provinsen? Hvad kunne TV2 ifølge de politiske beslutningstagere tilføre provinsen, og hvad kunne provinsen tilføre TV2?

Dernæst et medieniveau, altså hvordan tv-stationen selv fortolkede og vægtede de lokale, regionale, provinsielle og nationale rammer, som den var blevet placeret i.

Sidst men ikke mindst det stedbundne niveau. Hvad betød det for Odense at blive hjem for TV2? Selv et så æterisk medie som fjernsynet produceres ikke frit svævende, men er bundet til det sted - by, region, nation - hvor det fremstilles.

Læs om nogle af projektets resultater på Forskerzonen

https://videnskab.dk/kultur-samfund/hvad-skulle-vi-egentlig-med-tv-2

Sissel Bjerrum Fossat
TV2: et nationalt medie i provinsen
 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer