Error loading MacroEngine script (file: /OBM/PageBreadcrumb.cshtml)

Om Den Fynske Landsby

På frilandsmuseet Den Fynske Landsby inviteres du indenfor i en fynsk landsby fra H.C. Andersens tid.

Et besøg i Den Fynske Landsby er som en tur på landet i digteren H.C. Andersens tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne. Her er genskabt et miljø med de for Fyn så karakteristiske bindingsværksbygninger, med blomstrende haver, med hegn og husdyr, gadekær og bygade - alt sammen omgivet af dyrkede marker.

Hvad kan du opleve?
I disse omgivelser møder du på forskellig vis historien om livet på landet i 1800-tallet.

Om sommeren og i nogle ferier og weekender er de gamle huse vakt til live af formidlere, der - klædt i historiske dragter - udfører de arbejdsopgaver, der hørte til livet på en gård eller et husmandssted på H.C. Andersens tid. Læs mere om smede, kniplepiger, biholdere og meget mere under punktet Levende Historie

I stalde og på enge kan du året rundt møde de husdyr, der hørte til 1800-tallets landbrug. Her er alle de velkendte bondegårdsdyr, og de fleste er af gamle bevaringsværdige danske racer. Husdyrene bidrager til landbostemningen med deres hyggelige lyde samt lugten af møg! Læs mere om Landsbyens husdyr.

Året rundt kan I opleve mange forskellige aktiviteter og arrangementer i Landsbyen. Mange af aktiviteterne følger årstiderne, som var rygraden i 1800-tallets landbosamfund. Markerne skal pløjes, tilsås og høstes, husene skal vedligeholdes og tekstil skal tilvirkes. Se i kalenderen, hvad der sker den dag, du kommer på besøg.

Google Street View kan du få et smugkig på Den Fynske Landsby i 3D, inden du kommer på besøg. Og på Historisk Atlas kan du læse om alle museets bygninger og haver.

Print oversigtskort i PDF

Åbningstider, priser og andre praktiske oplysninger finder du under punktet "Planlæg dit besøg". 

Introfilm
Et besøg i Den Fynske Landsby er som en tur på landet i digteren H.C. Andersens tid. Denne lille film giver en introduktion til et besøg på museet.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer